Ja, het heeft zin om naar South By South West te gaan! 

@stimuleerfonds @sxsw #sxswnl2016

Als je op SXSW mag staan, hoor je bij de top 

South By South West is hét toonaangevende technologie congres in Austin Texas, de plek waar de digitale voorhoede bij elkaar om kennis te delen en trends en ontwikkelingen te signaleren. Een groot Nederlands contingent bezoekt het evenement om inspiratie op te doen. Om te leren, om te netwerken. Maar er is ook een groep die onderdeel uitmaakt van het programma. Bedrijven en organisaties die door SXSW uit duizenden zijn uitverkoren om een lezing te geven, in een panel te zitten, te pitchen, op de beursvloer te staan. Veertien Nederlandse bedrijven en initiatieven hebben daarbij een financieel steuntje in de rug gekregen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Erwin Blom en Roeland Stekelenburg volgden hen en maakten de volgende reportage. "Als je op SXSW mag staan, hoor je bij de top."

Staat Virtual Reality op doorbreken?

Virtual Reality was een van de grote onderwerpen op South By South West in Austin Texas. Ook het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunde een aantal Nederlandse partijen die door SXSW voor een presentatie waren uitverkoren. Hoe staat het met VR? Onder meer Werner Vogels (Amazon) en Robert Scoble (UploadVR) geven hun mening.

Virtual Reality was een belangrijk thema op South By South West. Maar de Nederlandse afvaardiging bracht veel meer. Bijvoorbeeld nieuwe vormen van verhalen vertellen, maar ook 'the internet of touch' en kunstinstallaties. Een deel van de afvaardiging verscheen voor de camera van Fast Moving Targets. Bekijk de interviews!