Nesten Ørland, nesten!

Hovedflystasjonen gjør det bra i messetesten

Av: Paal Ravnaas og Arne Flaaten (foto)

Soldater og ansatte på Ørland bør gi kjøkkenfolket en klem, hver dag!

Skulle dagen være miserabel, så venter et kompetent kjøkken på å trøste deg, gi deg komfort og ikke minst god mat.

Har du ekstra god tid, så bli sittende litt ekstra for å nyte stemningen, samtalen og atmosfæren i messebygget.


Før Ørland testet vi messa på Huseby. Sjekk hvordan det gikk med dem:

Middag på Ørland. Ovnsbakt laks, perfekte poteter, rømme med purreløk og mye, men dessverre, dvaske grønnsaker....

Ørland hovedflystasjon var på vei til full score i Messetesten, men ble felt på oppløpssiden av grønnsaker, som så langt bedre ut enn de smakte.

Kanskje var kjøkkenet uheldig med akkurat den kjøkkenbakken vi forsynte oss av? Likevel, skal det bli full score i Messetesten, må alt være perfekt.

Fire knallsterke tallerkener vitner likevel om at stasjonen bør være stolt av sitt kjøkken.

Høydepunktet. I Messebygget fra 1956 (modernisert i 1996) ble det spist 536 000 måltider i 2015.Som så mange andre steder i Forsvaret er det lunsjen som er høydepunktet rent matmessig. Undertegnede har spist lunsj mange steder i Forsvaret tidligere, men det kjøkkenet her serverer soldater, offiserer og ansatte, kan ikke annet enn bejubles. Med nok valgmuligheter innen pålegg, anretninger som ligner gode hotellrestauranter, en svært tiltalende salatbar, forskjellige typer brød (ganske så ferskt dessuten) og en varmrett det faktisk smaker godt av, så bør kjøkkensjefen snarest bestille marsipankake og feire sine ansatte.


«Alle gleder seg til lunsj på Ørland»

                                       Avdelingstillitsvagt Marte Audmo.


Catering. Kjøkkendriften på Ørland er dessuten ganske så spesiell. De driver, foruten et vanlig kjøkken, det som kan oppfattes som ren catering-virksomhet. Mange avdelinger har operative vakter, og de ansatte og soldatene kan derfor ikke forlate arbeidsplassen. Derfor kjøres maten ut til dem, enten det er på flyområdet, til vakta og noen andre avdelinger. I tillegg er en rekke utenlandske avdelinger på besøk nå og da. Det gir utfordringer når de spiser på egen arbeidsplass.Maten blir pakket i begere, plastet inn og så sendt ut i varmebeholdere. Uten at Messetesten har smakt den plastpakkede maten, så er det et faktum at tilbakemeldingene spriker. Soldater i førstegangstjenesten sier i all hovedsak at maten taper seg, den blir kjedeligere og det er ofte noe av tilbehøret mangler. Dessuten blir «kosen» i matsalen borte. Tilbakemeldingene er motsatt hos utenlandske avdelinger som er på besøk. De roser mattilbudet og forteller at måltidene holder god kvalitet.

Så her er det altså som den berømte baken – delt på midten.

Men selv om messa er koselig og maten er bra, er det ikke til å komme fra at den fremtidige kampflybasen ikke er tegnet inn med et større og mer moderne kjøkken- og messebygg. For eksempel med flere dametoaletter!

Det er en sak Forsvaret og Forsvarsbygg nok snarest bør lande.

For det blir vel ikke færre ansatte på Ørland fremover og heller ikke færre kvinner?


...og maten smaker?

Kjøkkensjefen